^Нагоре
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ГРАМОТИ ЗА МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ

Пет деца от детска градина Ален мак бяха отличени за участието си в конкурса „Мое вълшебно детство“

Той бе организиран от детска градина Първи юни по повод деня на детето.

Нина Недялкова от група Мики Маус, Цветелина Сусамова и Доминик Николаев от група „Мечо Пух“, „Радостина Кръстева и Елина Атанасова от група „Червена шапчица“, получиха грамоти и комплект материали за рисуване.

Наградите бяха връчени на малките художници от директора на детската градина в присъствието на всички деца от подготвителните групи.

Талантливите деца бяха поздравени с песни и аплодисменти.

Снимки – в ГАЛЕРИЯ.

ВЕСЕЛ КАРНАВАЛ

С пъстър карнавал в Детска градина „Ален мак“ бе отбелязан 1 юни - Денят на детето.

Облечени с разноцветни причудливи костюми, с приповдигнато настроение и маниерна помпозност, децата от групите „Пчеличка Мая“, „Калинка“, „Мики Маус“, „Мечо Пух“ и „Червена шапчица“ танцуваха под звуците на празнични детски песни. Лъчезарните детски лица и щастливите усмивки заразиха и всички възрастни, които наблюдаваха пъстрото шоу.

Моменти от карнавала може да видите в нашата галерия.

Със съвременни дигитални технологии обучават децата в ЦДГ „Ален мак”

DSC 0138Със съвременни дигитални технологии се обучават децата от ЦДГ „Ален мак” в Горна Оряховица. На открита практика в детското заведение бе демонстрирано как протича педагогическия процес в четирите групи. ЦДГ „Ален мак“ е първата детска градина в област Велико Търново, внедряваща иновативните технологии в обучението на децата. Близо 60 гости от различни градове на областта и от Бургас имаха възможността да наблюдават откритата практика и заедно с децата да участват в обучителния процес. Сред гостите бяха и кметът на Общината инж. Добромир Добрев и Екатерина Mиновска, старши експерт по предучилищно образование в РИО – Велико Търново.

Гостите се увериха на практика как децата ан възраст от 3 до 7 години могат да се обучават с помощта на интерактивната дъска и информационните технологии в интернет, програмируемата играчка пчеличката Bee-Bot, опростен интерфейс. Системата за въвеждане на информационните технологии в интернет използва интерактивна дъска, компютър, проектор, дистанционно управление, мишки за учителя и децата, стило или само детското пръстче; софтуерна програма „Енвижън“, онлайн видео-уроци „Уча се“, създадени да улеснят работата на учителя и да осигурят активно участие на децата в образователно-възпитателния процес.

„В съвременното глобализиращо се и динамично общество владеенето и ползването на информационните и комуникационни технологии е съществен елемент от функционалната грамотност на всеки човек, необходимо условие за неговата лична и професионална реализация и израстване”, сподели директорката на ЦДГ „Ален мак” Софка Стефанова. “Главната ни цел в обучението и възпитанието на децата е чрез всички приложими нови информационни и компютърни технологии да се разгърне максимално потенциалът им, като същевременно бъдат подготвени да израснат като личности, които да работят в екип, да мислят, да бъдат активни и да могат сами да вземат решения. Сега се случва нещо интересно и забавно, което накрая неусетно води до надграждане на получените знания и до повишаване на резултатите. Формирането на знания, умения и отношения носи удовлетворение за всяко дете, насърчава работата му, развива мисленето и вниманието и утвърждава вярата му в собствените възможности и постижения”, коментира още Софка Стефанова.

Прием за учебната 2018 / 2019

Уважаеми родители!

В меню ПРИЕМ е качен списъка на децата, приети в първа възрастова група през учебната 2018 / 2019 г.

http://alen-mak.com/index.php/priem

145 години град Горна Оряховица

„Аз обичам моя град” – забавно-развлекателна програма в ЦДГ „Ален мак”

На 12 май децата от ЦДГ „Ален мак” отбелязаха 145 годишнината от обявяването на Горна Оряховица за град с познавателно-развлекателна програма „Аз обичам моя град”.
Отбор „Божур” и отбор „Камъка” от подготвителните групи се изявиха със знания за своето родно място. Децата разказаха любопитни факти за символите на града – цветето божур, хълма „Камъка”, крепостта „Раховец” и не на последно място – най-вкусния деликатес – горнооряховският суджук; демонстрираха своите артистични способности, като влязоха в ролите на двама бележити българи, родени в Горна Оряховица – предприемчивия банкер и министър Атанас Буров и легендарния състезател по борба Никола Петров.
Двата отбора бяха в оспорвано състезание за бързо подреждане на пъзел, който изобразява сградата на читалище „Напредък – 1869”, а бъдещите първокласници разясниха каква символика е скрита в герба на града.
Най-голяма бе конкуренцията между отборите в играта с бонбони, в която трябваше да се пренесат най-много лакомства за най-кратко време. Разбира се, бонбоните също бяха родно, горнооряховско производство, както всичко, за което се говореше и се показа в празничната програма.
Облечени в костюми с цветовете на българското знаме, най-малките възпитаници на детската градина представиха на публиката своите първи успешни танцови стъпки и уменията си да пеят на сцена.
На финала точките на състезателите показаха превес за отбор „Камъка”, но и двата отбора бяха бурно аплодирани за демонстрираните знания и за своята любов към родния град. Танц с разноцветни балони и българско хоро закриха празничната програма „Аз обичам моя град”.

Вижте снимки от събититето.

Copyright © 2013. ДГ Ален Мак - Горна Оряховица Rights Reserved.