^Нагоре
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО, 9-13 ДЕКЕМВРИ 2019 Г.

ДГ „Ален мак“ се включи в Националната седмица на четенето с различни инициативи.

В първа група „Мики Маус“ проведе четене на приказки от родители. Бисерка Желязкова и Гергана Костова смятат, че за децата най-важен е личният пример – няма как да се събуди интереса на децата към книгите, ако самите ние не проявим так

sedmicanacheteneto

ъв.sedmicanacheteneto1

 

Във втора възрастова група „Червена шапчица“ учителките Милка Тодорова и Добринка Георгиева поканиха ученици от ПГЕЕ "Михайло Василиевич Ломоносов", град Горна Оряховица, които прочетоха на децата приказки. Децата ги поздравиха с коледни песни и стихотворения.

Трета група „Пчеличката Мая“ се включи в Националната седмица на четенето, чрез посещение на Филиала на Общинска библиотека в град Горна Оряховица.

sedmicanacheteneto2sedmicanacheteneto3

Преди да отидат в библиотеката, децата се отбиха в ТП "Държавно горско стопанство" град Горна Оряховица, които им подариха Ела. Дръвчето бе занесено в библиотеката. Там библиотекарката прочете на децата приказката „Как Елата станала Елха" и други Коледни приказни. Малките „Пчелички“ украсиха елхата с гирлянди и играчки. Поднесоха своя поздрав - песента "Коледно звънче“.

sedmicanacheteneto4sedmicanacheteneto5

При 6 годишните деца инициативата премина под наслов: „Деца четат на деца”. Учениците от първи клас на СУ „Г. Измирлиев” прочетоха Коледна приказка на децата от гр. „Калинка”. Деца и ученици заедно посетиха пощенския клон в квартала. Там първокласниците помогнаха на малките си приятели да надпишат плика на писмото си до Дядо Коледа.

За учителите от ДГ „Ален мак“ четенето е важна необходимост и условие за развитие на интелекта, ума и познанията, то е основен елемент на грамотността на всяко дете и предпоставка за високото му качество на живот по-късно. В ежедневието си педагозите от детската градина се стремят децата да приемат книгата като източник на приключения и приятни емоции – да ги подтикнат да търсят книгата и да им вдъхнат стремеж към нея.

Повече снимки от инициативата може да намерите в Галерия.

Copyright © 2013. ДГ Ален Мак - Горна Оряховица Rights Reserved.