cropped-cropped-cropped-cropped-logo100-100.png
ДЕН НА ПОДВИЖНИТЕ ИГРИ

И днес дворът на ДГ „Ален мак“ се огласяше от детски викове и смях. Днес специално място в дневния режим имаха подвижните игри. Всяка група на своята площадка се разделяше на отбори и се бореше с препядствия. Имаше игри в които всички заедно играеха. Играха се както игри от детството на мама и татко, така и игри от детството на баба и дядо.

Най-малките деца от група „Мики Маус“ изиграха бяха малки шофьори в играта „Светофар“. След това изиграха игрите „Развей кърпичката“, „ Вълк и козленца“,“Тичай, скачай, хвърляй“ и „Балончетата на рибките“.

Децата от втора група “Червена шапчица” се включиха в “Ден на подвижните игри” като се състезаваха индивидуално и по отбори в игрите - “Премини през препятствията”, “Огнени обръчи”, “Дърпане на въже”.В „Мечо Пух“ изиграха игрите: : "Кой ще стигне пръв","Премести топката до финала", "Вземи топката", „Хвърляй точно“ и „Скачане в колона“.

В трета група „Пчеличката Мая“ децата се включиха в игрите „Искаш ли да бъдеш мой приятел?“, „Пренеси и балансирай малко топче“, „Гори - гори кърпа“, „Палавото въже“ и „ Да изпразним Шишеяд“ , като съчетаха приятното с полезното. А най-големите деца от група „Калинка“ играха народната игра "Двама са малко, трима са много", "През препятствия мини, до целта стигни" и "Топка в цел" .

Разбира се всички бяха победители, всички бяха щастливи и заредени с положителни емоции!