cropped-cropped-cropped-cropped-logo100-100.png

БДП


21.09.2023

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА!

Разнообразни инициативи се проведоха в ДГ "Ален мак" през седмицата на мобилността. В част от дейностите се включиха активно и родителите, които са винаги заедно с екипа на детското заведение. Децата си припомняха правилата за безопасно движение, пресичане на улица, пътните знаци, рисуваха, апликираха и направиха изложба.

И не забравяйте - последният ден от кампанията, 22-ри септември/петък/ е обявен за Ден без автомобили!


23.09.2023

Дни на безопасност на пътя!

Ежегодно в периода 16 - 22 септември с различни дейности и събития се отбелязва Европейската седмица на мобилността. През 2023 г. фокусът на събитията е 20 септември - Ден без загинали при пътни инциденти с адаптираното за България послание (мото): „Остани жив! Пази живота!“.

В тази връзка започват и събитията посветени на тази седмица в ДГ „Ален мак“. Седмицата започна с информационна кампания в която се включиха младши контрольори Любомир Белчев и Веселин Миленков от група „Пътен контрол“ при РУ гр. Горна Оряховица. Те посрещаха децата и техните родители и раздаваха зелени стикери за тези, родители-шофьори, които спазваха правилата за превозване на деца – в столчета и с колани и позитивни червени стикери с напомняне за „забравилите“ правилата.


Кътове по БДП в групите в ДГ "Ален мак"