cropped-cropped-cropped-cropped-logo100-100.png

БДП


23.02.2024

ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА - ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Днес на гости на децата от група "Калинка" бяха възпитаници на СУ "Вичо Грънчаров". Заедно големи и малки чрез песни, гатанки и игри говориха за правилата за безопасност на движение. Накрая децата от група "Калинка" поздравиха с песен своите гости и получиха Сертификати.

Благодарим на нашите приятели от СУ "Вичо Грънчаров"!


16.01.2024

ИЗЛОЖБА „СТОП, ЧЕРЕНО“!

В нашият изключително динамичен живот превенцията по безопасност на движението на пътя е наложителна от най-ранна детска възраст. В ДГ „Ален мак“ всички деца знаят  колко е важно да се спазват правилата за безопасност на движението и какво означават светлините на светофара. Дейности на тема „Стоп, червено!“ се проведоха във всички групи. Деца и родители в къщи или в детската градина направиха чудни светофари от отпадъчни материали, които бяха подредени в изложба.

Благодарности на нашите талантливи и креативни деца и родители, които за пореден път заедно учиха, твориха и се забавляваха!

Изложбата е отворена за посещение до 26.01.2024 г. – заповядайте да разгледате или да донесете свой експонат!


21.09.2023

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА!

Разнообразни инициативи се проведоха в ДГ "Ален мак" през седмицата на мобилността. В част от дейностите се включиха активно и родителите, които са винаги заедно с екипа на детското заведение. Децата си припомняха правилата за безопасно движение, пресичане на улица, пътните знаци, рисуваха, апликираха и направиха изложба.

И не забравяйте - последният ден от кампанията, 22-ри септември/петък/ е обявен за Ден без автомобили!


23.09.2023

Дни на безопасност на пътя!

Ежегодно в периода 16 - 22 септември с различни дейности и събития се отбелязва Европейската седмица на мобилността. През 2023 г. фокусът на събитията е 20 септември - Ден без загинали при пътни инциденти с адаптираното за България послание (мото): „Остани жив! Пази живота!“.

В тази връзка започват и събитията посветени на тази седмица в ДГ „Ален мак“. Седмицата започна с информационна кампания в която се включиха младши контрольори Любомир Белчев и Веселин Миленков от група „Пътен контрол“ при РУ гр. Горна Оряховица. Те посрещаха децата и техните родители и раздаваха зелени стикери за тези, родители-шофьори, които спазваха правилата за превозване на деца – в столчета и с колани и позитивни червени стикери с напомняне за „забравилите“ правилата.


Кътове по БДП в групите в ДГ "Ален мак"