cropped-cropped-cropped-cropped-logo100-100.png
МАРАТОН НА ДОБРОТАТА

Маратон на Добротата се организира за първи път тази година от автора на детски приказки и организатор на гражданската инициaтива "Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо" - Виктория Петрова. В маратона се включиха над 200 детски градини от над 100 населени места.

Детска градина "Ален мак" град Горна Оряховица и филиал "Слънчице" с. Върбица се присъединиха към инициативата. Децата с интерес изслушаха приказката "Мечо и добрината обикалят гората".В групите бяха поставени кутии за добрини в които децата пускаха листчета с написани от родителите им добрини, които те са направили в къщи.

Разказахме на родителите за инициативата за Коледа да съберем книжки за оцветяване, моливи и флумастри с които да зарадваме децата, които по Коледа ще бъдат в болница. Нашите родители не за първи път се включват в благотворителни инициативи и разбира се откликнаха с желание. А много от тях закупиха и книжката „Мечо и добрината обикалят гората“ за своите деца. Към подаръците добавихме и коледни картички от деца за деца.Група „Пчеличката Мая“ и група „Калинка“ пресъздадоха историята на Мечо в рисунки и организирахме изложба"Мечо и добрината". И заедно с ДГ „Елена Грънчарова“, която също се включи в инициативата занесохме всички подаръци на Детско отделение към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Горна Оряховица.

И тъй като събраните книжки бяха много решихме да зарадваме и деца в неравностойно положение. Малка част дарихме на Общностен комплекс /хъб/ “Божур“, за да има още повече щастливи деца!

Всички деца в ДГ „Ален мак“ знаят – доброто е заразно и една добрина на ден, прави света необикновен!!!